afwezigheid predikant afwezigheid predikant
Van 9 t/m/ 16 mei heb ik vakantie, even bijtanken.
Corona duurt maar voort, het is vermoeiend voor ons allemaal.
We zijn er hopelijk bijna. De afgelopen veertig dagentijd was bijzonder voor mij.
Door de camera in de kerk kwamen mensen met een Evangelielezing in de dienst in de kerk vanuit hun huiskamer.  Ook waren er filmpjes en zang en muziek van gemeenteleden, zo waren we toch samen, vaak ontroerend dichtbij.
In noodgevallen kunt u de scriba of één van de ouderlingen bellen, zij zorgen voor vervanging.

Ds. Anke Dekker

Geen kerkdiensten Geen kerkdiensten
Inverband met coronamaatregelen zijn er alleen digitale diensten in onze kerk.

KerkTV

Op 10 februari is er in de kerk een camera geïnstalleerd. Na een keer proefdraaien is het mogelijk om vanaf zondag 21 februari de dienst(en) live te volgen en op een later moment terug te kijken.
Voorlopig is er nog maar één camera. In overleg met de installateur was dit snel mogelijk – die bedrijven hebben het er druk mee om aan alle verzoeken te voldoen – en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Later komt er nog een camera bij en wordt het geheel afgemonteerd. In de tussenliggende tijd hebben we gelegenheid om intern te bekijken wat er gewenst is.

De diensten zijn te vinden op http://www.kerkdienstgemist.nl bij Dorpskerk Sint Laurens en ook bij de plaats Sint Laurens. Dit kan online op de computer of via de app van kerkdienstgemist die u kunt vinden in de Appstore of PlayStore.

De diensten blijven voorlopig ook nog gewoon te beluisteren op de huidige manier via kerkomroep.nl

1. De link naar kerkdienstgemist is:

1. U komt nu op de site van kerkdienstgemist van de Dorpskerk Sint Laurens.  Hier kunt u op de dienst van de zondag klikken.
  2. U komt nu op de pagina van de dienst. Links ziet u het scherm van de uitzending en rechts ziet u een beschrijving van de dienst. In deze beschrijving staat de orde van dienst. Door op “uitklappen” te klikken is de overige tekst ook zichtbaar.
  3. Door op het  teken te drukken rechtsonder in het uitzendingsvenster kunt u het scherm maximaliseren. Let op de beschrijving aan de rechterkant valt dan weg.
  4. Door op de “Esc”- knop te drukken wordt het beeld weer kleiner.

Op de Tablet is ook de beschrijving zichtbaar wanneer u de tablet in staande houding heeft. In liggende stand wordt het beeld volledig met de uitzending en is de orde van dienst niet te zien.

Bemoediging Bemoediging
Lieve mensen,
Het covid19 virus heeft veel invloed op ons dagelijks leven.
In het kerkelijk leven is veel veranderd. Overal moet opnieuw over worden nagedacht.
Veiligheid staat voorop, soms lijken we misschien wat onzichtbaar.
Weet dat we u niet vergeten en dat er achter de schermen hard gewerkt wordt door de kerkenraad.
Het organiseren van kerkdiensten, collectes en activiteiten op een veilige manier vraagt extra inspanningen en overleg.
Ook pastorale bezoeken moeten veilig zijn.
Dat betekent soms bellen in plaats van bezoeken.
Of een kring in de kerkzaal, niet in de consistorie.
De regels veranderen regelmatig, daar zijn we alert op.
Zo hopen we toch samen gemeente te zijn en mooie ontmoetingen te organiseren.

Gods zegen en een hartelijke groet
Ds. Anke Dekker

Kerkgebouw Protestantse Gemeente Sint Laurens Kerkgebouw Protestantse Gemeente Sint Laurens
Van Cittersstraat 69
4333 KV
Sint Laurens

Paaskaars 2020/2021 Paaskaars 2020/2021
​​​​​​Paaskaars 2021/2022

Kerkzaal Kerkzaal
         Kerkzaal
       Kerkzaal in coronatijd

Protestantse Gemeente Sint Laurens
datum en tijdstip 09-05-2021 om 10.00 uur, via kerktv.
Deze dienst kunt U volgen via kerktv. Zie de eerste pagina van de site voor de link.
Collecte voor Libanon/ Jordanië. meer details

Hemelvaartsdag
datum en tijdstip 13-05-2021 om 10.00 uur, via kerktv.
De dienst kunt U volgen via kerktv. Zie de home pagina van de site voor de link.
De collecte is voor de diaconie en instandhouden van onze
kerkgemeenschap.

datum en tijdstip 16-05-2021 om 10.00 uur, via kerktv
U kunt de dienst volgen via kerktv.
Zie de link op onze homepagina.
Collece voor de diaconie en instandhouding van onze kerkgemeenschapmeer details

datum en tijdstip 23-05-2021 om 10.00 uur, via kerktv
U kunt de dienst volgen via Kerktv. Zie homepagina van onze site
De collecte is voor de diaconie. De 2e collecte is voor het instandhouden van onze kerkgemeenschap.meer details